Отака мрія: Королевська тепер продає контрабандою металобрухт у Росію

Королевська з чоловіком незаконно продають металолом в Росію через «ЛНР».

Журналісти «Четвертої влади» знайшли докази того, що металопродукція з так званої «ЛНР» незаконно вивозиться до Росії і продається в Європу за фальсифікованими документами з підробленими печатками від імені неіснуючих українських компаній.

Керують незаконним бізнесом депутати від «Опозиційного блоку» Наталія Королевська та її чоловік Юрій Солод.

Металопереробні компанії сім'ї Наталії Королевської та Юрія Солода задовго до війни експортували свою продукцію до Європи. Але після початку бойових дій і втратою Україною контролю над частиною Луганської та Донецької областей схеми довелося ускладнити.

Фальшиві печатки, фірми-прокладки, незаконне вивезення продукції з території України в Росію через ОРДЛО, ухилення від сплати податків - ті інструменти, якими активно користуються народні депутати від «Опозиційного блоку» в своєму бізнесі.

В цілому схема контрабанди виглядає так:

1) Компанія Наталії Королевської ПП «Ресурсінвест-1» приймає металобрухт в Києві (в більшості випадків ці операції проводяться за готівку).
2) Офшорна фірма «ГЗФ Алмазна» в інтересах іншої компанії Королевської «Укрспецмет» вивозить металобрухт з контрольованої частини України до так званої «ЛНР».
3) Потім «ГЗФ Алмазна» переоформляє документи, ймовірно, на офшори або офіційно неіснуючої «ЮНІС».
4) За переоформленим документам металобрухт вивозиться в Росію, а з Росії - в Європу.

Журналісти видання «Четверта влада» пишуть, що Королівська змогла домовитися і з СБУ, яка видавала дозволи на вивезення металобрухту з Києва в ОРДЛО, і з "Укрзалізницею", яка давала під це вагони, і з владою так званої «ЛНР» про те, щоб вони не заважали заводам працювати і не «націоналізували» їх, і з російською митницею, яка закриває очі на явно підроблені печатки, і забезпечити формально «чисті» документи для європейських партнерів.

Журналісти припускають, що податків до українського бюджету в цьому ланцюжку не платить ніхто. Детальніше про незаконну схему можна почитати тут

Королевська луганщина корупція

Знак гривні
Знак гривні