Придністров'я визнало для себе другим офіційним прапор Росії

Верховна Рада невизнаної Придністровської Молдавської Республіки прийняла в остаточному читанні законопроект, згідно з яким російський прапор став другим державним в регіоні.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що використання державного прапора Росії на території Придністров'я «пов'язане з прагненням жителів регіону приєднатися до РФ на підставі результатів референдуму 2006 року».

Таким чином, відтепер на всіх державних установах регіону буде вивішено два прапори — російський і придністровський (прапор колишньої Молдавської РСР).

Нагадаємо, незалежність ПМР було проголошено 25 серпня 1991 року, після чого між сепаратистами та молдовськими військами почався короткочасний збройний конфлікт, що завершився фактичною перемогою сепаратистів, підтриманих російською армією.

На території ПМР розташована Оперативна Група Російських Військ у кількості близько 2000 осіб. Стверджується, що їхнім основним завданням є охорона військових арсеналів, що залишились від радянської армії в селищі Колбасна. У 2000 році Росія зобов'язалась вивести це угрупування до кінця 2004 року, але свого зобов'язання не виконала досі.

Громадське

росія сепаратизм молдова

Знак гривні
Знак гривні