Adidas почне масово друкувати кросівки на 3D-принтерах (ФОТО)

Компанія Adidas представила нову модель кросівок Futurecraft 4D, виготовлену за допомогою 3D-принтера, продажі яких почнуться в 2018 році.

фото reuters

Для виробництва Futurecraft 4D компанія залучила стартап з Кремнієвої долини Carbon, який фінансується венчурною фірмою Sequoia Capital.

Carbon розвиває технологію 3D-друку об'єктів з безперервного потоку світлочутливих полімерів. За словами творців проекту, такий спосіб набагато швидше традиційною технологією друку шарами та обходиться значно дешевше.

Зараз виробництво взуття за допомогою 3D-принтера займає більше часу, ніж лиття пластмасових форм для підошви, за допомогою яких виробляються сотні мільйонів пар взуття на рік.

У компанії впевнені, що технологія Carbon дозволить скоротити час друку до 20 хвилин.

Adidas планує випустити п'ять тисяч пар Futurecraft 4D в 2017 році та 100 тисяч у 2018 році. Компанія не називає ціну моделі, але обіцяє знижати вартість завдяки розвитку технології.

В кінці 2016 року Adidas продала кілька сотень пар кросівок з підошвами, виготовленими на 3D-принтері, їх вартість склала $ 333 за пару.

Однак на друк кожної підошви витрачалось десять годин, та взуття виявилось надто жорстким та важким.

Nike, Under Armour та New Balance - також експериментують з 3D-печаттю, але до сих пір використовували її тільки для виготовлення прототипів кросівок, призначених професійним спортсменам, а також кількох дорогих моделей.

Громадське

майбутнє технології

Знак гривні
Знак гривні