Тексти запрошують до Майстерні відкритих даних

Є проблема? Разом пофіксимо!

Запрошуємо журналістів, громадських активістів, представників громадських організацій та аналітичних центрів, що працюють з відкритими даними, на воркшоп “Майстерня відкритих даних”, присвячений вирішенню проблем, що виникають під час збирання, обробки, аналізу та візуалізації даних.

Подія відбудеться у середу 10 травня, з 18:00 по 20:00, у місті Києві. Детальну адресу буде повідомлено згодом.

Якщо Ви працюєте із відкритими даними та маєте труднощі з їх скрейпінгом, очищенням, аналізом та/чи візуалізацією, ми покажемо Вам можливі шляхи вирішення проблем, з якими Ви зіштовхуєтеся:

- Ви маєте веб-сайт, на якому зібраний великий масив даних, проте не знаєте, як їх добути? Ми пояснимо Вам, що таке скрейпінг та як він працює, а також розповімо про основні інструменти, що використовуються під час скрейпінгу, та покажемо, як можливо отримати потрібні для Вас дані.

- Ви маєте масив інформації, що містить неузгоджені та неуніфіковані дані? Ми покажемо Вам, яким чином можливо унормувати їх та підготувати до аналізу та візуалізації.

- Ви зібрали багато даних, однак не знаєте, яким чином їх обробити? Ми розповімо Вам, як аналізувати дані за допомогою простих інструментів, як створювати агрегації та обчислювати нові змінні, а також шукати в акумульованих даних історії та інсайти.

- Ви маєте масив проаналізованих даних, проте не знаєте, яким чином представити його? Ми підкажемо Вам найбільш ефективну форму візуалізації (вид графіку чи карти) ваших даних і розповімо про відповідні інструментарії їх візуалізації.

Надавати методологічну підтримку учасникам будуть:

Анатолій Бондаренко, керівник напрямку “Журналістика даних” сайту Texty.org.ua.

Андрій Газін, аналітик, дослідник відкритих даних, журналіст даних.

Владислав Герасименко, аналітик даних сайту Texty.org.ua.

Зібравши інформацію про найбільш типові труднощі, що виникають на різних етапах роботи із відкритими даними, наші експерти оберуть низку ключових проблем при роботі із даними, вирішенню яких буде присвячена наша Майстерня.

Для участі у воркшопі, необхідно до 24 квітня 2017 р. заповнити аплікаційну форму за посиланням: https://goo.gl/UvTcZP. Участь у події безкоштовна, проте відбувається на конкурсній основі, оскільки кількість місць обмежена.

Нагадаємо, що громадська організація Texty.org.ua та проект USAID/UK aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах" (TAPAS) за підтримки Державного агентства з питань електронного урядування України проводять серію публічних заходів, спрямованих на розвиток культури роботи з відкритими даними в Україні.

Чекаємо на Вас!

Сторінка події у Фейсбуку: https://www.facebook.com/events/840074432807164/

дата-журналістика воркшоп відкриті дані анонс

Знак гривні
Знак гривні