Непідконтрольні території Луганської області відключать від води за борги

Після завершення опалювального сезону Луганськ, Алчевськ, Стаханов, а також інші непідконтрольні Україні міста Луганської області можуть лишитись без води.

Як повідомила прес-служба компанії «Луганське енергетичне об'єднання», через борг у 128 мільйонів гривень вона припинить подачу електроенергії комунальному підприємству «Попаснянський районний водоканал», яке забезпечує водою неконтрольовану територію Луганщини. Про це пише Громадське.

Крім того, повідомляється, що компанія ЛЕО в квітні відключить від електропостачання всі підприємства житлово-комунальної сфери Луганської області, які мають борги за електроенергію.

У прес-службі компанії зауважили, що найбільшими комунальними боржниками обленерго є комунальні підприємства «Лисичанськводоканал» (борг – 125 млн грн), «Лисичанськтепломережа» (34 млн грн), Рубіжанське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства (9,5 млн грн), Кремінське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства (4 млн грн), «Старобільськвода» (1,5 млн грн).

На початку січня з окупованої Луганщині вперше надійшла сплата частини боргу за воду комунальному підприємству «Попаснянський районний водоканал».

Борг Луганської області за електроенергію складає 6 мільярдів гривень.

війна економіка луганщина

Знак гривні
Знак гривні