Пенсійний фонд припиняє виплати через дочки російських банків

Пенсійний фонд України з 1 квітня припиняє виплату пенсій українським пенсіонерам через дочірні структури російських державних банків в Україні.

Згідно з повідомленням прес-служби ПФУ, пенсіонери будуть автоматично переведені на обслуговування у відділення “Укрпошти” за місцем реєстрації до моменту, коли вони оберуть для обслуговування інший банк.

Рішення пов’язане з указом президента України та рішенням РНБО від 15 березня, якими, зокрема, заборонено розміщувати державні кошти (до них належать і пенсії) у дочірніх структурах російських держбанків.

Петро Порошенко 16 березня своїм указом ввів у дію санкції щодо “дочок” російських державних банків в Україні, включаючи “Сбербанк”, “ВіЕс банк”, “Промінвестбанк”, “ВТБ банк” і “БМ Банк”, терміном на 1 рік. Санкції становлять собою заборону на виведення капіталу на користь материнських структур, включаючи надання і погашення кредитів, розміщення коштів на коррахунках, виплату відсотків і дивідендів, повернення субординованого боргу, розподіл прибутку і капіталу, але при цьому не зачіпають розрахунків через ці банки для українців і не перешкоджають докапіталізації й продажу фінустанов.7

Новинарня

банки пенсії санкції росія

Знак гривні
Знак гривні