Обережно, фейк! Новина Вєстей про те, що вбивця Вороненкова живий, виявилася брехнею

Сьогодні вранці сайт проросійської газети «Вєсті» опублікував брехливу новину. У повідомленні йшлося про те, що Павло Паршов, якого називають убивцею екс-російського депутата Дмитра Вороненкова - живий.

Видання посилалося на слова адвоката з Дніпра Олени Кречетнікової. Ми зв’язалися з нею, і у коментрарі «Текстам» Кречетнікова повідомила, що ніколи не заявляла, що Паршов живий. «Він не є і ніколи не був моїм клієнтом», - додала вона.

Як з'ясувалося згодом, журналісти «Вєстєй», цитуючи фейсбучний допис адвоката, "переплутали" Паршова з іншою людиною. «Вєсті» надрукуали щось схоже на спростування, але першу їхню новину вже широко розтиражували російські ЗМІ.

Згодом адвокат написала на своїй сторінці:

«Всем, кто пытается найти в моих комментариях убийцу депутата. Я писала о другом человеке, которого атаковали вчера журналисты. Он не имеет никакого отношения к убийству. И даже о нем не знал. О ситуации с ним мы уведомили органы. Общее с человеком, названным сегодня - нахождение в розыске в 2012 году. Просьба с журналистами - внимательнее относиться к информации.

Что за бред. Я никогда не утверждала, что мой клиент Павел Паршов. Речь шла о человеке по имени Андрей Мандрыка. Он тоже был в этот период в розыске по таким же статьям. И его вчера атаковали журналисты».

Олена Кречетнікова пояснила «Текстам», що її клієнт Андрій Мандрика проходив по одній справі з Паршовим. На її думку, журналісти отримали доступ до цієї справи і переплутали її клієнта з Павлом Паршовим.

Нагадаємо, вчора в центрі Києва убили російського екс-депутата Дмитра Вороненкова, котрий мав бути свідком у справі Януковича. Охоронець свідка поранив кілера, і той через кілька годин помер. Згодом позаштатний радник мінстра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що правоохорнці встановили особу вбивці, і його звати Павло Паршов.

фейк злочин вороненков

Знак гривні
Знак гривні