Нові подробиці вбивства Вороненкова: громадянство, кілер та версії слідства

Людина, яка вбила екс-депутата Дениса Вороненкова, мала при собі українські документи.

Про це повідомив Генпрокурор Юрій Луценко, пише Українська Правда.
.
"Його документи проходять перевірку, слідство встановить, хто він є. Документи були при ньому", - сказав він.

На питання, чи це громадянин України, Луценко відповів: "За документами так, але зараз ми перевіряємо, чи ці документи були справжніми. Я рідко зустрічав кілера, який при собі мав службове посвідчення. Цей взяв", - сказав Луценко.

"Тому і кажу про ймовірність нової "візитки Яроша". Тому я поки не поспішаю. Поки не проведемо остаточну перевірку цієї людини – він є громадянин України. Як тільки дізнаємось, хто він є, це буде повідомлено громадськості", - додав генпрокурор.

Також Луценко повідомив про версії слідства, одна з яких не пов'язана зі справою Януковича, пише Українська Правда.

За його словами, прокуратура бачить дві можливі причина злочину – вбивство Вороненкова як свідка у справі про держзраду колишнього президента України Віктора Януковича, але також і як людину, що колись ліквідувала схему величезної контрабанди, яку організувала ФСБ під прикриттям президента Росії Володимира Путіна.

Генпрокурор нагадав, що раніше Вороненков працював у Федеральній службі протидії наркотикам та контрабанді РФ, і підрозділ, якій він очолював, розкрив величезну схему контрабанди Федеральної служби безпеки Росії.

"За наслідком цього розслідування було звільнено декілька десятків генералів ФСБ і зокрема людину, яка пізніше обіймала посаду у службі безпеки "Роснафти", котрою керує Сечин (Ігор - ред.), особа, достатньо сильно наближена до президента Російської Федерації", - розповів генпрокурор.

Луценко повідомив, що забрав розслідування цієї справи від Нацполіції і передав прокуратурі Києва. Очолює слідство перший заступник столичного прокурора Павло Кононенко.

фсб янукович росія

Знак гривні
Знак гривні