Лукашенко заявив про українських бойовиків у Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про затримання декількох десятків бойовиків, зокрема українських, які нібито готували збройні провокації. Про це він повідомив 21 березня під час поїздки в Могильов, - передає Новинарня

Лукашенко відзначив активізацію опозиційних сил у країні, зазначивши: “Як показала дійсність, вони не спали, вони потихеньку готувалися на випадок, вибирали момент… Вони не тільки не спали. Ми вже кілька десятків затримали (не тих, що в автобусах, анархістів з масками), які тренувалися в таборах зі зброєю”.

“До речі, один із таборів був в районі Бобруйська і Осиповичів. Решта таборів – в Україні. По-моєму, в Литві або в Польщі, не буду стверджувати, але десь там”, – сказав Лукашенко.

“Гроші йшли через Польщу й Литву до нас. Ми буквально в ці години затримали пару десятків бойовиків, які готували провокацію зі зброєю”, – заявив президент РБ, пообіцявши надати громадськості широшуу інформацію про даний факт згодом.

Він також розповів про те, як правоохоронцям “вдалося дізнатися про існування подібних планів”.

“Спасибі, що є білоруси і білоруски справжні, які будучи за кордоном – в Євросоюзі – попередили нас. Жінка прийшла в посольство і попередила, офіційно написала лист: готується провокація. І ми почали розбиратися. І дійсно вийшли на дуже цікаві речі”, – розповів Лукашенко.

За словами президента, “тепер належить детально розібратися, звідки надходили гроші, хто займався підготовкою, з яких країн приїхали відповідні люди”.

Олександр Лукашенко підкреслив, що “в Білорусі завжди готові припиняти будь-яку протиправну діяльність і бандитизм”.

Варто зазначити, що 20 березня білоруські прикордонники заявили про затримання автомобіля з вибухівкою і зброєю, який нібито прорвався через пункт пропуску “Олександрівка” з території України (від КПП “Вільча” на півночі Київської області).

Але Державна прикордонна служба України спростувала цю інформацію.

лукашенко маразм білорусь

Знак гривні
Знак гривні