У Кремлі вже заявили, що не отримували листа з проханням про введення військ від Януковича

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що жодного листа від екс-президента України Віктора Януковича на адресу президента РФ Володимира Путіна в адміністрацію глави російської держави не надходило.

Про це він сказав журналістам у четвер, передає російський "Інтерфакс", пише Українська правда.

"Справа в тому, що жодного листа офіційно в адміністрацію президента не надходило. Ніякого подібного документа в адміністрації президента не реєструвалося", – заявив Пєсков.

Він не став коментувати інформацію про те, що, виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН, повпред РФ Віталій Чуркін говорив про наявність такого листа і про те, що він уповноважений доповісти про нього.

"Цього я не знаю. Я можу тільки констатувати ситуацію де-факто і де-юре, тобто те, що я вже сказав", – зазначив прес-секретар.

У той же час ще 13 березня в Кремлі заявляли, що не коментують інформацію Генпрокуратури РФ про те, що екс-президент України Віктор Янукович "не звертався до президента Росії Володимира Путіна з проханням про введення російських військ в країни 1 березня 2014 року".

Про те, що Янукович попросив ввести війська в Україну, 4 березня 2014 року на засіданні Радбезу ООН заявляв постпред Росії Віталій Чуркін.

Чуркін на засіданні зачитав звернення Януковича, в якому, зокрема зазначалося: "... звертаюся до президента Росії Володимира Володимировича Путіна з проханням використати збройні сили Російської Федерації для відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності і захисту населення України".

Головна військова прокуратура України отримала від ООН офіційну фотокопію заяви екс-президента Віктора Януковича від 1 березня 2014 року з проханням ввести війська Російської Федерації в Україні.

війна янукович росія

Знак гривні
Знак гривні