Ахметов заявляє, що більше не котролює ДТЕК на окупованих територіях

Енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова повідомив про повну втрату контролю над усіма своїми підприємствами на території самоназваних Донецької та Луганської республік.

Про це йдеться в біржовому повідомленні ДТЕК, передає Громадське

«Станом на 15 березня 2017 року активи групи ДТЕК, а саме ПрАТ ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу, ТОВ Моспінське ВПП, ПрАТ ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля, ТОВ ДТЕК Східенерго (ВП Зуївська ТЕС), ПАТ ДТЕК Донецькобленерго, ТОВ Техремпоставка, ТОВ ДТЕК Свердловантрацит ТОВ ДТЕК Ровенькиантрацит, ТОВ Електроналадка, ТОВ ДТЕК Високовольтні мережі і ТОВ ДТЕК Сервіс, що знаходяться на НКТ, були вилучені так званими «ДНР» та «ЛНР», — йдеться у повідомленні.

Директори всіх зазначених підприємств отримали повідомлення про необхідність перереєстрації в самоназваних «ДНР» та «ЛНР» і початку інвентаризації майна.

«З цього моменту ДТЕК не контролює роботу цих підприємств. Компанія вважає неприйнятною вимогу про перереєстрацію наших підприємств, ніякі форми тиску не змусять ДТЕК змінити юрисдикцію своїх активів», — йдеться в повідомленні прес-служби.

У енергохолдингу підкреслюють, що робота поза правовим полем України має серйозні юридичні наслідки для всіх покупців продукції, постачальників обладнання і матеріалів для цих підприємств.

«Це фактично означає зупинку підприємств» — цитує прес-служба генерального директора ДТЕК Максима Тимченка.

ДТЕК має намір використовувати доступні механізми для допомоги співробітникам, які втратили роботу, і відновлення контролю над підприємствами.

За фактом втрати контролю над підприємствами компанія звернулася до правоохоронних органів України, податкових органів та державних фондів.

Як додають у прес-службі, для захисту інтересів в українському і міжнародному правовому полі ДТЕК також привернув юридичні компанії.

Раніше у самоназваній «ДНР» заборонили фонд Ахметова.

1 березня у «ДНР» та «ЛНР» заявили про «націоналізацію» усіх українських підприємств. А 2 березня в «ДНР» опублікували список із 43 «націоналізованих» підприємств.

3 березня ватажок бойовиків самоназваної «ДНР» Олександр Захарченко заявив про «оголошення блокади Києву».

5 березня в Адміністрації президента України заявили, що проти можливих «власників» «націоналізованих» бойовиками підприємств можуть ввести санкції ЄС.

Крім того, заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю Громадському розказав, «блокада Донбасу» заважає введенню нових санкцій ЄС.

Однак, 15 березня РНБО заборонила рух вантажів через лінію зіткнення на Донбасі. Петро Порошенко заявив, що заборона руху вантажів на Донбасі діятиме до повернення захоплених бойовиками підприємств.

донеччина ахметов луганщина бізнес війна

Знак гривні
Знак гривні