Знелюднене місто біля Фукусімської АЕС заполонили дикі кабани (ФОТО, ВІДЕО)

Безлюдні міста поблизу Фукусімської атомної електростанції у Японії, на якій в 2011 році сталась аварія, заселили дикі кабани. Вони стали неприємною несподіванкою для евакуйованих мешканців, які вирішили повернутися до своїх домівок попри ризики радіаційного зараження, пише Reuters.

ВІДЕО ТУТ

Зараз кабани бродять пустими вулицями та зарослими подвір’ями вільного від людей прибережного міста Намі в пошуках їжі.

«Наразі не зрозуміло, хто є господарем міста — люди чи дикі кабани. Якщо ми їх не здихаємось і не повернемо місту владу людей, ситуація стане більш дикою та непридатною для проживання», — заявив мер міста Тамосу Баба.

Намі частково придатне для повернення мешканців, які були змушені покинути місто після аварії на Фукусімській АЕС.

В сусідньому місті Томіока мисливець Сохіро Сакамото керує підрозділом з 13 людей, які уповноважені ловити кабанів. Двічі на тиждень вони встановлюють близько 30 пасток, в яких закладають рисові приманки.

«Після того як люди пішли, вони (кабани, — ред.) почали спускатися з гір, і зараз вони не збираються йти геть. Вони знайшли зручне місце. Там є багато їжі і ніхто їм не заважає», — сказав Сакамото.

З минулого року команда зловила у місті близько 300 кабанів і збирається працювати навіть після повернення населення.

В японському уряді вважають, що жити поруч з зупиненою після аварії АЕС небезпечно, проте близько половини мешканців Намі вирішили повернутися до своїх домівок. Наразі люди побоюються жити разом з кабанами.

«Я переконаний, що посадовці всіх рівнів дадуть цьому раду. Щось треба зробити», — переконаний колишній торговець з Намі Гідезо Сато.

Переклад українською: Громадське

катастрофа японія енергетика природа

Знак гривні
Знак гривні