ОНОВЛЕНО: На Львівщині загинули від вибуху 8 шахтарів

Оновлення 19:20 За оновленою інформацією, внаслідок вибуху на шахті “Степова” на Львівщині загинули 8 осіб, ще 14 перебувають у лікарні, в реанімації. Всі, хто був у шахті, підняті на поверхню.

***

Раніше повідомлялося, що на шахті «Степова» держпідприємства «Львіввугілля» у Сокальському районі Львівщини на горизонті 550 метрів, внаслідок вибуху, сталося обрушення гірської породи, через що загинули 11 гірників.

Про це повідомив Громадському голова незалежного профсоюзу гірників Михайло Волинець. У інших - серйозні опіки. Один наразі зник безвісти, його шукають.

«В результаті вибуху були пошкоджені шахтні вирубки. Проблема була в нарядній системі», — сказав він.

За словами Волинця, повинно було бути в аварійній зоні 32 гірники, а за фактом заступили – 34.

Однак поліція Львівщини підтверджує загибель 8 гірників.

Як повідомив прес-секретар прем'єра, до Львова вилетіли прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, міністр енергетики Ігор Насалик та голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

«До нас надійшло повідомлення, що о 12:51 на шахті стався вибух. Там працює воєнізований гірничорятувальний загін. Саме вони проводять там роботи», — повідомили Громадському в прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як повідомив Михайло Волинець у Facebook, станом на 14:00, аварія сталася через вибух метану.

Згідно з повідомленням Держслужби з надзвичайних ситуацій станом на 13:57, на шахті працювало 172 гірники, на аварійній ділянці - 34 , 8 з яких загинуло та 6 з травмами підняли на поверхню. Ще 20 гірників піднімають із шахти.

Зазначається, що до проведення аварійно-рятувальних робіт залучено 5 відділень Державної воєнізованої гірничо-рятувальної служби Міненерговугілля. Загалом залучено 38 осіб та 9 одиниць техніки.

Шахта «Степова» належить до найнебезпечніших через високу ймовірність раптового виділення метану, а також вибуховості вугільного пилу.

львівщина. трагедія

Знак гривні
Знак гривні