Бойовики офіційно віджали всі українські підприємства

Українські підприємства, розташовані на території самоназваних республік Донбасу, переходять під зовнішнє управління влади сепаратистів.

Про це повідомляє «Интферакс».

«На підприємствах з українською юрисдикцією в «ДНР» з нуля годин 1 березня вводиться зовнішнє державне управління», — заявили в так званій раді міністрів бойовиків «ДНР». Цю інформацію підтвердили і в самоназваній «ЛНР».

Мова йде, зокрема, про підприємства Ріната Ахметова.

«Комсомольське рудоуправління, Донбас-Арена, Люкс — взяті під охорону владою «ДНР» сьогодні. Іншим приготуватися», — заявив так званий депутат народної ради «ДНР» Владислав Бердичівський, передають сепаратистські сайти.

Нагадаємо, на підконтрольних бойовикам територіях діє кілька великих заводів і десятки шахт, які зберігали українську юрисдикцію, зокрема, Єнакіївський металургійний завод і Харцизький трубний завод, що входять в групу «Метінвест» Ахметова.

А також Ясинуватський і Макіївський коксохімічні заводи і Донецький металургійний завод, що входять в групу «Донецьксталь».

Також на території «ДНР» діють понад 20 шахт, найбільша з яких — шахта імені Засядька в Донецьку.

У Луганській області діють ПАТ «Краснодонвугілля» і Алчевський меткомбінат компанії «Метінвест», а також шахти ТОВ «Ровенькиантрацит» і ТОВ «Свердловськантрацит» компанії ДТЕК, яка також належить Ахметову.

Нагадаємо, 28 лютого у Донецьку бойовики заблокували пункт гумштабу Ахметова.

Раніше ватажок самоназваної «ДНР» Олександр Захарченко заявив про створення так званого «штабу контролю» за переведенням підприємств української юрисдикції під контроль сепаратистів до 1 березня.

10 лютого глава самоназваної «ЛНР» Ігор Плотницький заявив, що підприємства, які перебувають на підконтрольній бойовикам території Луганської області, мають сплачувати податки до так званого «бюджету республіки».

Громадське

війна донеччина луганщина кримінал

Знак гривні
Знак гривні