Керівництво Дельта Банку підозрюють у розкраданні 1,7 млрд

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що департамент у сфері економіки ГПУ вручив підозру голові ради директорів Дельта Банку Олені Поповій і ще трьом особам за розкрадання 1,7 млрд грн коштів банку.

Луценко зазначив, що слідство зацікавилося висновком "свідомо збиткових для Дельта Банку договорів, за якими $150 млн було перераховано зловмисниками на підконтрольні підприємства".

"Родзинка банкірів - виведення грошей на ТОВ "Бонні і Клайд" із подальшою втечею всіх аферистів за кордон. Ну що ж, ті добігали. І цих рано чи пізно зловимо", - резюмував генеральний прокурор України.

Нагадаємо, що раніше прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом привласнення працівниками "Дельта Банку" грошей на суму понад 4,5 млрд гривень. Встановлено, що протягом 2013-2015 років працівники банку фінустанови привласнили кошти шляхом проведення фіктивних кредитних операцій. Для цих угод було залучено рахунки понад 60 тисяч клієнтів.

Як повідомляли, Національний банк України від 2 жовтня 2015 року за пропозицією ФГВФО ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію "Дельта Банку".

Цензор

банки прокуратура корупція

Знак гривні
Знак гривні