Прокуратура проводить обшук у Харківській міськраді - імовірно, через махінації з землею

У департаменті земельних відносин Харківської міської ради проходить обшук.

Про це повідомив директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

"Обшук триває в департаменті земельних відносин. Працює місцева прокуратура, але з рішення суду незрозуміло, в якій справі (проводиться обшук. - Ред.). Судячи з того, що шукають документи щодо ЖБК (житлово-будівельним кооперативам) - мабуть, це продовження вересневої історії", - сказав Ю.Сидоренко.

Він також уточнив, що цього разу обшук проходить без "масок-шоу". "Все мирно і цивілізовано", - сказав Ю.Сидоренко.

Як повідомлялося 15 вересня 2016 року в Харкові слідчі Генпрокуратури за силової підтримки СБУ проводили низку обшуків у справі про виділення 600 га землі за т.зв. кооперативної схемою. Зокрема, обшук пройшов у готелі "Національ", де живе міський голова Харкова Геннадій Кернес. Крім того, обшуки проходили в кількох департаментах міськради.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не виключав, що за результатами обшуку будуть внесені подання та на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів.

"Як тільки ці докази, факти, будуть проаналізовані, як тільки будуть проведені необхідні слідчі дії щодо свідків, підозрюваних, ми, безумовно, вийдемо процесуальним шляхом на вручення підозр тим або іншим особам. Також думаю, що ми вийдемо на етап внесення подання Верховної Ради до певних депутатів", - сказав Ю.Луценко на прес-конференції.

Однак досі інформації про підозрюваних у справі немає.

Кернес був відомий у народі махінаціями з землею ще в часи Добкіна

26 грудня 2016 року Г.Кернес заявив журналістам, що вважає справу політично заангажованою.

"Я вважаю, що ця справа політично ангажована ... Я один з мерів міст України, в якого постійно летять певні стріли ... Повірте, якби я щось порушив, я б уже відповідав", - сказав Г.Кернес.

Цензор

харків земля

Знак гривні
Знак гривні