Ще два заводи в ДНР припиняють роботу через блокаду

Єнакіївський металургійний завод та публічне акціонерне товариство «Краснодонвугілля», що знаходяться на непідконтрольній українському уряду території Донбасу, зупиняють виробництво через триваючі військові дії та блокаду залізничного сполучення.

Червоним позначено лінію розмежування

Як зазначається, на даний момент на Єнакіївському метзаводі закінчилися роботи з підготовки до тимчасової консервації. Зокрема, зроблено видування доменних печей №3 та №5, припинено роботу конвертерного цеху. Макіївська філія заводу буде зупинена 25 лютого.

Наголошується, що з початку бойових дій в регіоні Єнакіївський металургійний завод працює в умовах неритмічних поставок залізорудної сировини.

«Після того, як заблокували рух на перегоні Ясинувата - Скотовате, ввезення сировини і вивезення готової продукції стало неможливим», — йдеться у повідомленні.

Крім того повідомляється, що також через блокаду залізничного сполучення зупинено видобуток на всіх шахтах вугільного об'єднання «Краснодонвугілля», виробника коксівного вугілля.

Зазначимо, що Єнакіївський метзавод і «Краснодонвугілля» зареєстровані на підконтрольній Україні території. ЄМЗ (Донецька область) та ПАТ «Краснодонвугілля» (Луганська область) входять у групу «Метінвест».

Нагадаємо, що 26 грудня колишній в.о. начштабу батальйону «Айдар» Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати з Донбасу метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

До активних дій вдались майже через місяць: 25 січня першою була заблокована гілка залізниці «Луганськ-Лисичанськ-Попасна» на ділянці Гірське-Золоте. А вже після цього блокадники почали діяти активніше: 2 лютого «Штаб блокади торгівлі з окупантами» перекрив колію поблизу Бахмута, 10 лютого учасники акції заблокували магістраль Ясинувата-Костянтинівка на ділянці поблизу станції Фенольна.

Пізніше блокадники заявили про намір перекривати не лише залізничне сполучення, а й автошляхи з непідконтрольних територій Донбасу, і 16 лютого «Штаб блокади» перекрив дорогу та встановив блокпост біля селища Золоте Луганської області.

Зауважимо, що 6 лютого під час спроби перекрити трасу між Бахмутом і Костянтинівкою стались сутички учасників «блокади» з поліцією, після чого дорогу розблокували.

Станом на 11 лютого командир «Штабу блокади» Сергій Акимович в ефірі Громадського повідомляв про те, що за час проведення акції блокадники не пропустили вже більше 50 тисяч вагонів з окупованого Донбасу.

Громадське

донеччина економіка війна

Знак гривні
Знак гривні