Міненерго пропонує надзвичайний стан, а Гройсман погрожує відключенням електрики

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України буде ініціювати прийняття Кабінетом міністрів розпорядження про введення тимчасових надзвичайних заходів на електроенергетичному ринку, повідомив глава міністерства Ігор Насалик.

«Міністерство ініціюватиме введення надзвичайного стану в енергетиці», — сказав він за підсумками засідання антикризового енергетичного штабу.

При цьому, як повідомляють в «Укренерго», вугілля на окремих ТЕС вистачить на 14 діб, в середньому, на 40 діб.

За словами прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, також буде розглянута можливість віялових відключень світла.

«Якщо є двотижневий запас — це означає тільки одне, що ми не можемо цей запас спалити, щоб через два тижні увійти в кризу. Ми повинні вже сьогодні вжити певних заходів для недопущення зниження запасів вугілля до критичних обсягів», — сказав він.

Чого б це?

26 грудня добровольці оголосили про блокаду окупованих територій. Колишній в.о. начштабу батальйону «Айдар» Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

6 лютого на трасі під Бахмутом стались сутички учасників «блокади» з поліцією. У свою чергу, міністр із питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш вважає, що дії учасників «економічної блокади» окупованого Донбасу суперечать українському законодавству, а тому дії поліції щодо «блокадників» є абсолютно обґрунтованими.

Громадське

економіка енергетика

Знак гривні
Знак гривні