Хто й навіщо вбив Гіві? (ВЕРСІЇ)

Ватажка бойовиків “ДНР” Михайла Толстих “Гіві” з батальйону “Сомалі” вбили або його поплічники, або російські спецслужби.

Про це свідчать, з одного боку, історичні аналогії (як-от рання історія ГКЧП-НКВД), так і те, що Болотов і Жилін також підозріло померли в Росії.

На цьому наголошує й політичний оглядач “Еспресо” Віталій Портников.

“Якби Гіві і Моторола вміли б читати і знали б новітню історію, вони ніколи не стали б учасниками “російської весни”. Для таких, як вони, є тільки один вибір – ліквідація. Це стара і перевірена тактика КДБ і ФСБ: бандити своїми тілами встеляють дорогу справжнім обранцям Луб’янки, на руках яких крові немає – але саме вони будуть втілювати в життя “справжній” план”, – пише Портников.

“Стверджувати, що насправді бандитів ліквідували українські спецслужби, а в Москві хотіли їм довгого і щасливого життя, просто смішно. Хотіли б – значить обидва залишилися б серед живих.

Так, Моторолу і Гіві, цих двох садистів і безумців, [теоретично] могли ліквідувати і українські месники. Але в такому випадку росіяни дозволили їм зробити це. І я б сказав – дозволили із задоволенням.

Захарченка та Плотницького чекає та ж доля. Як тільки в Кремлі прийдуть до остаточного рішення щодо майбутнього окупованих територій – незалежно від того, чи залишать їх собі або повернуть Україні – нинішнім керівникам “народних республік” буде підписаний вирок.

Одного можуть підірвати, іншого – вивезти до Москви і там він помре від чаю, як Болотов. Зовсім не важливо, за яких обставин будуть знищені “герої Новоросії”. Важливо – що вони приречені. Всі.

У Кремлі не звикли залишати в живих тих, хто занадто багато знає”, – констатував Портников.

Варто зазначити, що оглядачі після вбивства Гіві-Толстих пригадали: після початку боїв під Авдіївкою командир “Сомалі” швидко зазнав дивного поранення в стегно (схожого на самостріл) і покинув зону бойових дій. При цьому в боях загинуло багато підлеглих Гіві.

Тож у такому сенсі ліквідація Толстих могла бути помстою самих бойовиків.

За матеріалом Новинарні

донеччина гіві війна сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні