У Кремлі кажуть, що Україна обстрілами бойовиків відволікає увагу, неясно тільки, від чого

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков вважає, що ситуацію в Авдіївці загострили саме українські війська, аби від чогось “відволікти увагу”. Про це повідомляє Новинарня.

“Вони (українські військові) перейшли лінію розмежування при підтримці артилерії. Ополченцям Донбасу довелося давати відсіч у районі Авдіївки і відбивати зайняту територію”, – сказав Пєсков.

Речник Путіна нібито уточнив, що першу атаку на промзоні здійснили якісь “самостійні загони” ЗСУ, які Києву не вдається контролювати, але при цьому їх штурм отримав підтримку українських Збройних сил.

За його словами, подібні “агресивні прояви” українське керівництво організовує “з якоюсь метою”.

“З усього видно, що якась спроба відволікти увагу на щось інше, що має місце”, — зазначив речник Кремля.

Пєсков не зміг сформулювати, що українська влада намагалася таким чином “приховати”.

Як відомо, ситуація в районі Авдіївки, яку повністю контролюють українські війська, загострилася вранці 29 січня, коли бойовики в районі промзони почали штурм з метою захоплення позицій ЗСУ. Підрозділи 72-ї бригади в результаті контратаки зайняли одну з передових позицій НЗФ, отримавши ще вигідніший контроль над Ясинуватською транспортною розв’язкою (це дозволяє контролювати дорогу на Горлівку).

Після цього бойовики посилили обстріли позицій ЗСУ та міста Авдіївка, яке залишилося без світла, води й тепла.

У ніч на 31 січня бойовики обстріляли Авдіївку із заборонених мінськими угодами РСЗВ БМ-21 “Град”. За домовленостями, ці установки мають бути відведені на 70 км від лінії розмежування, однак терористи стріляли з житлових районів Донецька, що зафіксували на відео місцеві жителі.


Як бойовики стріляють "Градами" по Авдіївці з житлових кварталів Донецька (ВІДЕО)

донеччина кремль тероризм росія пропаганда агресія війна

Знак гривні
Знак гривні