Російський парламент вважає домашній мордобій не злочином, бо турбується про сім'ю

Депутати Державної думи керувалися турботою про міцність сім’ї, коли виробляли законопроект про декриміналізацію «дрібного сімейного насильства». Про це заявив голова Федеральних зборів Російської Федерації Вячєслав Володін.

За словами Володіна, майже 60% росіян підтримують «м’яке відношення» до «конфліктів у сім’ї», які не призводять до тяжких наслідків для здоров’я, - передає Громадське.

«Більшість суспільства — 59% — висловилось за те, щоб жорстко не регулювати питання у таких незначних конфліктах, які не призвели до шкоди здоров’ю», — пояснив він.

Як зазначив Володін, стаття в Кримінальному Кодексі Росії, яка регулює питання покарання за сімейне насильство, аналогічна відповідальності за недопустимі вчинки у міжнаціональних питаннях, а також при розпалюванні релігійної ворожнечі.

Депутати, на його переконання, керуються необхідністю збереження сім’ї та створення умов для її міцності.

«Для нас важливо, аби не було втручання у сім’ю, нам важливо, щоб ці етичні питання сприймалися суспільством так, що держава створює умови для створення міцних сімей», — додав він.

Нагадаємо, що законопроект, який Держдума Росії розглядатиме у другому читанні 25 січня, передбачає адміністративне покарання замість кримінального за легкі побої в сім’ї, якщо вони вчинені вперше.

росія

Знак гривні
Знак гривні