Коломойський не збирається повертати борги Приватбанку

Колишній співвласник ПАТ "Приватбанк" заявляє, нібито провів реструктуризацію заборгованості своїх компаній перед банком ще до його націоналізації.

Колишній співвласник банку також не згоден з оцінкою Нацбанку про те, що 97% кредитного портфеля юросіб було видано партнерам Коломойського під сумнівні застави.

"А 75% акцій Нафтохіміка Прикарпаття - це що, непогана запорука? У нас був збалансований кредитний портфель, перевірений аудиторами PricewaterhouseCoopers. Це що, недостатня умова?", - pаявив Коломойський.

Олігарх додав, що найбільше його з іншим співвласником банку Геннадієм Боголюбовим зачепило те, як провели націоналізацію, зробивши з акціонерів банку злочинців.

"І вони ще кажуть, що я повинен за щось відповідати. З якого дива?", - cказав Коломойський.

Версія НБУ

У свою чергу глава НБУ Валерія Гонтарєва спростовує версію Коломойського.

"Вони нічого не зробили за програмою рекапіталізації. Вони виконали під нашим страшним тиском тільки її першу частину, взявши на баланс активи на суму 31 млрд грн - та й то через п'ять днів уже вивели з балансу один з активів, оцінений в 5,5 млрд грн. Ані застав, ані нормальних позичальників, ні реального cash-flow від цих позичальників вони не надали ", - повідомила Гонтарєва.

"Якщо вони протягом півроку не реструктурують на ринкових умовах суму кредитів (пов'язаним особам, - ред.), на них чекає кримінальна відповідальність за доведення банку до банкрутства", - додав глава НБУ.

Бізнес-цензор

Аналітик НБУ Євген Дубогриз саркастично відповів про "Нафтохімік Прикарпаття", на який гордо посилається Коломойський:

банки скандал коломойський

Знак гривні
Знак гривні