Військові тепер можуть розривати контракти і в особливий період. Учасники АТО йтимуть на пенсію в 55

Президент Петро Порошенко схвалив надання військовослужбовцям права розривати контракти під час антитерористичної операції або особливого періоду.

Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення порядку проходження військової служби».

«Реалізація Закону дозволяє унормувати деякі питання, пов’язані з прийняттям, продовженням та звільненням громадян з військової служби. Зокрема, дасть можливість військовослужбовцям, які проходять військову службу за різними видами контрактів в особливий період, за бажанням продовжити військову службу за новим контрактом або звільнитися з військової служби», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 6 грудня Верховна Рада дозволила військовослужбовцям розривати контракти під час АТО або особливого періоду.

Рання пенсія за бажанням

Порошенко також підписав закон про пенсійне забезпечення окремих категорій учасників антитерористичної операції.

Законом надається право на призначення пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками – 50-55 років.

Дія закону розповсюджується на військовослужбовців і співробітників органів внутрішніх справ, які брали безпосередню участь у бойових діях на Донбасі за наявності страхового стажу не менше 25 років для чоловіків і 20 років для жінок.

Таке ж право отримують учасники бойових дій у складі добробатів, що були включені до складу ЗСУ, МВС, Нацгвардії та інших державних військових формувань та правоохоронних органів.

армія зсу пенсія закон мвс нацгвардія

Знак гривні
Знак гривні