Поліцейські застрелили психа, який підрізав людей у Хмельницькому

У Хмельницькому в п’ятницю, 20 грудня, близько 08:30 поліцейські розстріляли чолвоіка 1970 р. н., який перед тим напав із заточкою на кілткох жінок і порізав їх. Про це повідомив речник патрульної поліції міста Роман Мартинюк.

На перехресті вулиць Кам’янецької та Тернопільської назустріч екіпажу патрульної поліції, який їхав в управління на перезмінку, вибіг чоловік і попросив про допомогу. Коли патрульні вийшли зі службового авто, з двору будинку вибіг інший чоловік, у руках якого був предмет, схожий на заточку.

“Обличчя чоловіка було закривавленим. Побачивши поліцейських, він почав рухатися в їхній бік”, – розповів Мартинюк.

За словами свідків, цей громадянин нападав на людей у дворі одного з будинків. Люди намагалися самотужки затримати його, але їм це не вдалося. Тоді вони побачили екіпаж патрульних і звернулися по допомогу.

Нападником виявився 46-річний житель Хмельницького, який стояв на обліку у психдиспансері.

За попередньою інформацією, спочатку він напав на жінку, яка працює в обласному психоневрологічному диспансері, що на Кам’янецькій, і поколов їй обличчя.

“Оцінивши небезпечну ситуацію, один із поліцейських зробив попереджувальний постріл з табельної зброї в повітря. Після цього чоловік не зупинився і продовжив далі рухатися на співробітників поліції. Тоді пролунав ще один постріл, куля влучила у ногу нападника. Він впав, проте одразу ж продовжив рухатись на поліцейських. Патрульні намагалися його затримати. Після невдалої спроби застосували ще раз табельну зброю”, – розповів речник.

На місце події викликали медиків швидкої допомоги. Чоловіка перенесли до карети “швидкої”, де він помер.

Новинарня

поліція хмельницький кримінал

Знак гривні
Знак гривні