Шансон оштрафували на 300 тисяч за повторне уславлення російської воєнщини

294 тисячі гривень – такий штраф за результатами проведеної перевірки визначила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення для радіо “Шансон” за ротацію пісні Дениса Майданова “Тихий океан” про флот країни-агресора.

Зазначена сума становить 25% суми ліцензійного збору радіостанції.

“Під час моніторингу Національної ради 2 листопада в ефірі мовника на частоті 101,9 МГц у м. Києві о 19:22 зафіксовано трансляцію музичного твору Дениса Майданова «Тихий океан», у тексті якого є елементи пропаганди агресивних дій, а саме популяризація і пропаганда військово-морського флоту держави-агресора, зокрема такі рядки:

«Недели похода – такая работа есть
Родине верно служить.
Наш пеленг не пуст – боевое дежурство,
а море штормит и штормит.
Награды и ранги не те на гражданке,
там здешних не встретишь красот.
Стена рук и спин настоящих мужчин –
Российский военный морфлот!».

Цей факт свідчить про порушення частини другої статті 6 (не допускається використання телерадіоорганізацій для закликів до розв’язування війни, агресивних дій або їх пропаганди) Закону України «Про телебачення і радіомовлення» і є підставою для застосування санкції «стягнення штрафу» згідно з частиною восьмою статті 72 цього Закону”, – повідомила прес-служба відомства.

“Це є безпрецедентний факт, коли в українському радіопросторі лунає пісня, яка прославляє російський флот у час, коли з цією країною фактично йде війна”, – висловився член Нацради Сергій Костинський.

Він нагадав, що це вже другий подібний випадок зафіксований в ефірі радіо “Шансон”. Минулого разу Національна рада зважила на пояснення ситуації ведучою програм, яка припустилася такої помилки, і компанії тоді було лише оголошено попередження.

Представник радіостанції запевняв, що після попереднього рішення повністю проаналізовано пісенну базу.

Новинарня

музика радіо росія шансон агресія

Знак гривні
Знак гривні