МВФ вітає націоналізацію Приватбанку

Поки в соцмережах жартують про державний банк із назвою "Приват", а дизайнер Ілля Стронговський навіть жартома розробив логотип:

лого Іллі Стронговського

- Міжнародний валютний фонд вітає рішення про націоналізацію Приватбанку.

"Сьогоднішнє рішення української влади націоналізувати Приватбанк є важливим кроком у їхніх зусиллях щодо збереження фінансової стабільності", - цитується в повідомленні директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард.

"Це рішення було прийняте з метою забезпечення безперебійної роботи банку, з огляду на його системну роль у фінансовій системі України, а також у зв'язку з недостатніми зусиллями щодо зміцнення достатності капіталу в останні місяці", - сказала вона.

Голова МВФ вважає, що забезпечення відповідності всіх українських банків нормативним вимогам НБУ має важливе значення для підтримки громадської довіри до банківської системи.

"Зараз важливо, щоб процес націоналізації супроводжувався суворими зусиллями щодо максимального погашення пов'язаних кредитів, а також призначенням незалежної управлінської команди, щоб відновити життєздатність банку, зводячи до мінімуму витрати держави і платників податків", - зазначає Лагард.

МВФ буде продовжувати підтримувати Україну в її зусиллях щодо створення сильних інститутів, підвищення прозорості та просування структурних реформ, які мають вирішальне значення для досягнення міцного та стійкого економічного зростання.

Раніше міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що влада планує продати націоналізований "Приватбанк".

За матеріалами ЕП та фейсбуку

скандал коломойський бюджет популізм фінанси банки держава

Знак гривні
Знак гривні