Автомобільний кабель - це 5-та частина експорту машинобудування. На Тернопільщині та в Чернівцях відкрили два нові заводи (+ІНФОГРАФІКА)

На заході Україні продовжують відкриватися заводи світових компаній, що займаються виробництвом кабельної продукції для автомобілів. В 2015-ому році продажі автомобільного кабелю становили 21% експорту машинобудування в Україні.

Японський завод на Тернопільщині

Японська корпорація Sumitomo Electric відкрила першу чергу заводу по виробництву кабельної продукції для автомобілів у Чорткові Тернопільської області, - передає Бізнес.Цензор з посиланням на Твіттер Петра Порошенка.

Чортківський філіал "Борднетце-Україна" - це 500 нових робочих місць, - повідомляє прес-служба Президента.

Наступного року планується ввести в експлуатацію другу чергу заводу з виробництва електронного та електричного обладнання для автомобільного транспорту. Це може забезпечити робочими місцями ще півтора тисячі жителів Тернопільщини.

Німецький завод - у Чернівцях

Німецька компанія Prettl відкрила другий завод в Україні.

Підприємство "Аутомотив Електрик Україна", засноване Prettl Kabel Konfektion GMBH, відкрило завод в Чернівцях.

"В завод інвестивано 80 млн грн, буде створено 1 тис. робочих місць", - повідомив Володимир Гройсман на відкритті заводу.

Ще один завод німецької компанії Prettl вже 18 років працює в Кам'янці-Подільському. Виробляє кабельні джгути для автомобілів.

Аналітичну статтю Як Україні вирватися із сировинної економіки читайте тут

машинобудування чернівці економіка тернопільщина інвестиції

Знак гривні
Знак гривні