Обстріли в Алеппо відновилися. За геноцидом у реальному часі спостерігає увесь світ

"Останні 17 із 19 днів сили режиму Ассада використовували бочкові бомби з циліндрами з хлором, щоб виганяти дітей із підвалів, де вони ховалися, на відкриті місця, щоб там їх вбити бомбами та мінометами. Бойовики продовжують “звільняти” вулиці від усіх, кого вони знаходять. Там немає нічого: води, їжі, електрики та надії.

Якщо міжнародна спільнота продовжуватиме бездіяти, ми можемо бути свідками 100 тис. вбитих людей в Алеппо на Різдво", - пише The Telegraph.

Вже було таке, що Захід на щось дивися та бездіяв. Але це вперше весь світ слідкує за сирійською різаниною в реальному часі, - пише The Telegraph

Проурядові сили поновили обстріли Східного Алеппо всупереч угоді про припинення вогню, про яку вчора повідомила Росія. Десятки тисяч цивільних знову повернулися до їхніх сховищ.

Це означає, що “ніколи знову” продовжується в реальному часі. Таке вже було в Камбоджі, Боснії та Руанді. Тоді міжнародна спільнота казала: "ніколи знову".

Масові похованні у Сребрениці. Які поховання ми можемо побачити в Алеппо? Джерело: The Telegraph

14 грудня в Алеппо мало початися припинення вогню, домовленість про яке досягли урядові сили й антиурядові повстанці за посередництва Туреччини і Росії.

За повідомленням правозахисників, сирійські урядові сили завдають авіаударів по невеликій території, яку все ще утримують повстанці.

За даними російського МЗС, близько шести тисяч цивільних залишили утримувані повстанцями райони міста за останні 24 години.

Крім того, за повідомленням, 366 повстанців за цей же період склали зброю.

війна сирія росія

Знак гривні
Знак гривні