Росіянин пишається тим, що воював в УПА: «Я клятву дал любить Украину»

"Я клятву дал любить Украину, украинский народ, я даже горжусь, когда меня называют бандеровцем!", - каже мешканець Крима росіянин за національністю, українець – за власним бажанням.

Володимир Чермошенцев народився на Поволжі. У 33-ому – під час страшного голоду – хлопцеві було 6 років. Батька, який намагався захистити своє майно, вбили на очах у хлопця.

Володимир із тіткою та матір'ю вирішили втекти до України. Та замість ситого краю побачили голод.

42-го Володя йшов Сімферополем, коли фашисти гнали колонну молоді на вокзал. Схопили і його, та все ж молодому хлопцеві вдалося втекти.

Фашисти знову схопили його біля Дубного, та полонених звільнили українські повстанці. Володимира, який розмовляв винятково російською, хлопці з УПА прийняли за шпигуна. Спочатку підліток дістав стусанів, потім його довго розпитували "хто і звідки". Зрештою повірили, і командир Дубенської сотні УПА Юрій Чуйковський взяв його своїм ординарцем.

Володимир Чермошенцев каже: "Воевала УПА со всеми, кто пришел на Украину не с добром. С советскими войсками не воевали, потому что это ж армия – что с ней сделаешь, а с НКВДистами воевали».

За матеріалами ТСН.ua

відео крим упа історія росія

Знак гривні
Знак гривні