Бойові безпілотники в небі і на землі. Україна випробовує нову зброю (ФОТО)

В п'ятницю, 9 грудня, відбулись випробування безпілотної техніки наземного та повітряного використання, - передає Censor.Net

Про це розповів Секретар РНБО О. Турчинов на полігоні Гончарівське Чернігівської області після завершення випробувань, повідомили Цензор.НЕТ у прес-службі РНБО.

Безпілотники можуть не тільки слідкувати за ворогом, а й атакувати. Джерело фото - Censor.net.ua

Джерело фото - Censor.net.ua

Джерело фото - Censor.net.ua

"Безпілотні технології - це дуже важливий напрямок розвитку озброєння та військової техніки для наших Збройних Сил. Вони дозволяють виконувати широкий комплекс розвідувальних та бойових завдань, при цьому, що для нас дуже важливо, зберігаючи життя наших військовослужбовців", - сказав Секретар РНБО, додавши, що саме тому "питання створення сучасної безпілотної техніки стало одним із важливих напрямків діяльності для наших оборонних підприємств".

Секретар РНБО повідомив, що відбулись випробування безпілотного багатофункціонального мінібронетранспортеру "Фантом", який вже раніше був представлений "Укроборонпромом". "Сьогодні перевірялись його здатність з різних положень, в тому числі, під час руху, точно вражати цілі. Результатом ми задоволені", - сказав він.

"Також, - повідомив О. Турчинов, - непогано під час випробувань себе зарекомендував і безпілотний бойовий модуль, поставлений на БМП. Його можна використовувати на звичайних БМП, та БТР".

За його словами, вести вогонь з цього модулю (пушка, протитанкова ракета, кулемет) можна як зсередини бойової машини, так і з великої відстані від неї, знаходячись в прихованому, захищеному місці. "Це дасть нам значні переваги під час бойових дій, зокрема, в обороні", - додав він.

Джерело фото - Censor.net.ua

Джерело фото - Censor.net.ua

Окрім того, були випробувані тактичні розвідувально-ударні безпілотні авіаційні комплекси, які дозволяють не тільки знаходити ворога, але і точно вражати визначені цілі.

"Саме такі комплекси чекають на передовій наші військові", - сказав Секретар РНБО, додавши, що після незначних доопрацювань вже навесні "ми плануємо провести випробування цих ударних безпілотних комплексів в бойових умовах".

Джерело фото - Censor.net.ua

Джерело фото - Censor.net.ua

За словами О. Турчинова, важливо, що разом з виробництвом ударних БПЛА розпочато виробництво спеціальних боєприпасів осколочно-фугасної, кумулятивної та термобаричної дії разом із засобами наведення, які будуть використовуватись цими комплексами при виконанні бойових завдань.

О. Турчинов повідомив, що дія цих боєприпасів була також перевірена під час випробувань.

"Я сподіваюсь, що ті результати, які ми сьогодні отримали на полігоні, найближчим часом будуть підтверджені в бойових умовах", - підсумував Секретар РНБО під час підбиття підсумків випробувань з військовими та керівниками оборонних підприємств.

Censor.Net

армія зброя війна

Знак гривні
Знак гривні