НАБУ впіймало людину з ГПУ на хабарі. На гарячому (ФОТО)

Детективи Національного антикорупційного бюро за участю прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у п’ятницю, 9 грудня, викрили на хабарі посадову особу Генеральної прокуратури України.

Зазначається, що хабар зазначена особа намагалася передати задля впливу на результати позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Генпрокуратури, ініційованої НАБУ.

Перевірка здійснювалася в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактами розтрати в грудні 2015 року 1,8 млн грн. державних коштів (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України), розпочатого детективами Бюро у січні 2016-го.

За версією слідства, злочин відбувся через укладання договорів на надання послуг з обслуговування між Генпрокуратурою та низкою підприємств із ознаками фіктивності.

Причетна до укладання цих договорів особа — чинний заступник начальника одного з відділів Генеральної прокуратури України, на думку детективів Бюро, намагалася передати 5 тисяч доларів США посереднику для подальшого їх спрямування буцімто одному з керівників Державної аудиторської служби України, про що той не знав. Посадовця ГПУ викрили на гарячому.

Особу затримано за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.4. ст. 369 Кримінального кодексу України (“надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище”).
Вирішується питання про обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу.

Детективи Бюро проводять невідкладні заходи для встановлення інших можливих співучасників злочину із розтрати.

ГПУ прокуратура корупція

Знак гривні
Знак гривні