Ліквідація схем Онищенка: Держава заробила за 4 місяці на продаж газу в 6 разів більше, ніж нардеп-утікач за 3 роки

Тільки за 4 місяці після викриття схем Онищенка держава заробила на продажу газу в 6 разів більше, ніж за 3 роки діяльності цих схем.

Про це під час брифінгу повідомив керівник НАБУ Артем Ситник.

Він пояснив, що за три роки діяльності схем Олександра Онищенка до держбюджету було нараховано всього 25 мільйонів гривень.

"Тільки за чотири місяці, після того, як вдалося ліквідувати цю схему, вдалося отримати прибуток вже 162 мільйони гривень", - сказав Ситник.

Він також пояснив, що за останній рік у суд було передано 44 кримінальні провадження, відшкодовані збитки на суму понад 100 мільйонів гривень, також вдалося запобігти розкраданню 583 млн гривень.

За словами Ситника, зараз в розслідуваннях фігурують 15 високопоставлених чиновників, 39 суддів, 25 прокурорів, 62 топ-менеджери державних підприємств.

Нагадаємо, 16 березня Національне антикорупційне бюро України провело обшук в офісі народного депутата Олександра Онищенка. У НАБУ зазначили, що обшуки були проведені в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем під час реалізації природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ВАТ "Укргазвидобування".

15 червня в офісі Онищенка НАБУ провело повторний обшук. Після чого стало відомо про те, що в Генеральну прокуратуру надійшло подання Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) про зняття недоторканності з народного депутата Олександра Онищенка. А Ситник і Холодницький заявили про розкрадання нардепом "Волі народу" на суму 1 млрд 600 тис. гривень.

16 червня Генпрокурор Юрій Луценкопідготував до Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка. 5 липня Верховна Рада дала згоду на затримання й арешт Онищенка.

Сам підозрюваний нещодавно заявляв, що він зайнятий Олімпіадою і не має наміру реагувати на дії НАБУ. 29 липня Онищенко заявив, що перебуває у Великобританії і вже подав прохання про надання йому політичного притулку.

1 грудня 2016 року СБУ заявила, що підозрює нардепа-втікача Онищенка в державній зраді. За даними українських спецслужб, "Онищенко отримав паспорт громадянина РФ і в обмін погодився на співпрацю з російською владою для певної дестабілізації ситуації в Україні". Цього ж дня Онищенко заявив, що передав компромат на президента України Петра Порошенка спецслужбам США.

Цензор

газ корупція онищенко

Знак гривні
Знак гривні