Православних Київського патріархату вже вдвічі більше, ніж Московського (ІНФОГРАФІКА)

До православних себе відносять 64,7% українців. Найбільша кількість православних (39,5%) ідентифікують себе з УПЦ Київського патріархату.

Друга за кількістю група (25,4%) вважає себе “просто православними”, 23,3% відносять себе до УПЦ Московського патріархату, – йдеться у матеріалах дослідження центру імені Разумкова.

За результатами опитування, 4,8% православних є парафіянами УАПЦ (Української автокефальної церкви), а 1,3% “приписують” себе до Руської (Російської) православної церкви, якій підпорядковується УПЦ МП.

***

З усіх опитаних греко-католиками вважають себе 8,2% українців; 1,2% – протестантами, а 0,8% – римокатоликами.

Водночас 12,7% опитаних ідентифікують себе як “просто християни”, зазначають соціологи.

***

Серед церковних ієрархів найвищою довірою респондентів користується патріарх Київський Філарет (УПЦ КП). Повністю або скоріше йому довіряють 39,1% громадян України, скоріше, або зовсім не довіряють 12,9%.

На другому місці за популярністю серед українців глава УГКЦ Святослав: йому довіряють 24,7% опитаних, не довіряють– 11,5.

Главі УПЦ МП, митрополиту Онуфрію довіряють 20,7%, не довіряють 26,0%.

***

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 4 по 9 листопада 2016 року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3%.

За матеріалами Укрінформу та Новинарні

релігія інфографіка соціологія

Знак гривні
Знак гривні