Україна проводитиме військові навчання біля Криму. Росія погрожує збивати українські ракети

Речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко заявляє, що погрози Росії завдати ракетного удару не завадять українським Збройним силам провести навчання, заплановані на 1-2 грудня біля анексованого Криму, - передає РадіоСвобода.

«Україна – суверенна правова держава, всі бойові навчання і випробування відбуваються суворо у плановому порядку. Все, що стосується міжнародних договорів і попереджень, Україна виконує. У відповідності до цих норм, все, що заплановано, буде обов’язково проведено, – сказав він у відповіді на питання Радіо Свобода під час прес-конференції у Києві. – Все, що стосується погроз, не може завадити тим планам, які Збройні сили України та конструктори військового озброєння будуть проводити на території суверенної України».

На фото - речник Міністерства оборони Андрій Лисенко

На уточнююче запитання Радіо Свобода про те, якими будуть дії, якщо Росія дійсно почне збивати українські ракети, речник Міноборони відповів: «У нас є національна територія України, на якій ми будемо проводити всі іспити, а також бойові випробування, а також навчання. Ніхто не буде нам вказувати, що нам тут робити».

Раніше заступник міністра оборони Олександр Дублян повідомив агенції «Українські новини», що міністерство допускає можливість завдання Росією ракетного удару по українських ракетах і установках під час навчань ЗСУ над Чорним морем 1-2 грудня. Однак Дублян не повідомив, чи буде Україна скасовувати стрільби після погроз Росії.

Як повідомила російська агенція ТАСС із посиланням на джерело у силових структурах, війська протиповітряної оборони в Криму переведені на посилений режим у зв’язку із намірами України провести військові навчання в акваторії Чорного моря. За інформацією агенції, прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков не зміг підтвердити чи заперечити інформацію про те, чи доручав Володимир Путін Міноборони Росії підготувати військову відповідь на можливі пуски українських ракет.

Раніше сьогодні видання «Дзеркало тижня» повідомило, що Міноборони Росії надіслало лист Міноборони України із погрозами збивати українські ракети та завдати удару по українських пускових установках, якщо Україна проведе стрільби в районі адмінкордону з анексованим Кримом.

РадіоСвобода

крим війна росія

Знак гривні
Знак гривні