Деканоїдзе слідом за Саакашвілі та рештою грузинської команди йде у відставку

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе подала у відставку. Про це повідомляє “Обозреватель” з посиланням на власні джерела.

Пост голови Нацполіціі Деканоїдзе займала з 4 листопада 2015 року. До цього вона була радником голови МВС Арсена Авакова, - нагадує Новинарня.

За словами співрозмовника, тимчасово виконувачем обов’язків голови Нацполіції стане перший заступник Деканоїдзе Вадим Троян, який при цьому не обійме цю посаду на постійній основі.

У Грузії Деканоїдзе з 2007 по 2012 роки обіймала посаду ректора Академії поліції Міністерства внутрішніх справ країни. Із липня по жовтень 2012 була міністром освіти і науки Грузії.

Народний депутат Єгор Соболєв, голова антикорупцінйого комітету ВР, коментуючи інформацію про відставку Деканоїдзе, зазначив, що це дуже погано для МВС та України.

“Бути нормальною людиною на високій посаді – це дуже-дуже важко. Те, що вона збирається йти – це дуже погана історія для Міністерства внутрішніх справ, для Української держави”, – зазначив депутат.

При тому на питання журналістів про те, чи збирається Деканоїдзе повертатися в Грузію, чи залишиться в Україні Соболєв сказав: “Більшість грузинів, які приїхали сюди після Євромайдану, не поставились формально до того, що вони отримали українське громадянство, і це насправді добрий знак для багатьох з нас. Я думаю, що якщо такі люди надалі служитимуть Україні, то ми від цього виграємо. У нас дуже мало людей, які з одного боку професійні, а з іншого – не укушені клептократами”.

Нагадаємо, улітку цього року пішла з посади також заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, крім того, звільнився грузинський керівник департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

корупція деканоїдзе поліція саакашвілі реформи мвс

Знак гривні
Знак гривні