Хакнута пошта Суркова: косультації з Тимошенко та використання у темну журналістів-розслідувачів

Українські хакери "КіберХунта" сьогодні, 24 жовтня, заявили, що нібито отримали доступ і повністю контролюють листування у пошті помічника президента Росії Владислава Суркова.

Зауважимо, поки нема доказів справжньості документів. Скажімо, вражає інтерес помічника Путіна до "чисто фейсбучних" діячів, особливо журналістів-розслідувачів, вказаних у начебто документах

Оновлено: станом на сьогодні, 27 жовтня, є інформація про два різних злами: злам №1 (умовно, план дестабілізації ), і злам №2 (умовно, багато файлів з приймальні Суркова). Номер один, про який йдеться нижче, скоріше за все є фальшивкою. Номер два - скоріше за все, справжнє листування.

Серед іншого викритого - проект "народної республіки" на Закарпатті та перевибори в Україні.

Начебто документи оприлюднено тут

На електронній пошті помічника російського президента Владислава Суркова знайдений документ під назвою План першочергових заходів щодо дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, та документ про створення республіки на території Закарпаття.

Україну треба примусити повернути Донбас до свого складу на умовах Росії. Мета дестабілізації – дострокові парламентські і президентські вибори, терміни заходів – листопад 2016 – березень 2017 року.

Серед запропонованих заходів – переговори з опозиційними партіями (Оппоблок, Батьківщина, Радикальна партія Ляшка) на предмет організації “загальнодержавного протесту – Тарифного Майдану” у другій половині листопада.

Також для розхитування громадської думки пропонується “використовувати втемну” нардепів Мустафу Найєма, Сергія Лещенка, Світлану Заліщук та Ольгу Червакову. Їм, а також журналістам-розслідувачам, нібито повинні злити дані для “масштабних розслідувань корупційної діяльності команди Порошенка”.

З аналогічною метою пропонується задіяти громадських діячів і журналістів Віталія Шабуніна, Дмитра Гнапа, Дениса Бігуса, Олександра Дубинського і Олексія Шалайського, надаючи їм достовірні матеріали, публікація яких, проте, доповнюватиме фальшиву картину української реальності, створену у Кремлі.

Планується також запровадити в середовище волонтерів своїх людей, щоб сіяти паніку; проводити хресні ходи; розвивати сепаратизм в регіонах.

Організація "Кіберхунта" також зазначає, що невдовзі викладе більше листування з нібито пошти Суркова.

сурков путін політика медіа сепаратизм хакери

Знак гривні
Знак гривні