Муфтій Криму вже відкрито перейшов на бік ФСБ й катав маляви на татар (ДОКУМЕНТИ)

Кримський «муфтій-донощик» Еміралі Аблаєв відкрито перейшов на бік російських спецслужб. Раніше він відмовлявся визнавати випадки утиску корінного народу, факти незаконних обшуків, затримань і арештів. Останні півтора року муфтій своїми діями й висловлюваннями намагався вселити думку кримським татарам, що всі їхні проблеми походять з боку України і прихильників нетрадиційного ісламу.

Муфтій Криму виявився посібником ФСБ (ДОКУМЕНТ, ВІДЕО)

Координатор «громадянської блокади» Криму Ленур Іслямов опублікував копії документів, із яких випливало, що Еміралі Аблаєв доносив російським силовикам на співвітчизників. У письмовій формі він таврував їх «сектантами» й «терористами», вимагаючи «вжити заходів».

У тексті звучать конкретні імена людей, яких муфтій вважає прихильниками політичної партії «Хізб ут-Тахрір» чи хабашитами. До останніх він відніс представників так званого «таврійського муфтіяту». Він виник у Криму протягом перших місяців після анексії. Кістяк релігійного об'єднання склали вихідці з Духовного центру мусульман Криму, який діяв у роки української влади на півострові. Його керівник Ридван Велієв позиціонував себе альтернативним муфтієм, що вельми дратувало Еміралі Аблаєва.

Детальніше на Реаліях Криму

скандал крим татари релігія фсб репресії

Знак гривні
Знак гривні