Слідом за УЗ, Укравтодор теж очолив поляк. Не рокер, але скандальний

Новим очільником “Укравтодору” став скандальний екс-міністр транспорту Польщі.

Славомір Новак – колишній міністр транспорту Польщі. Він очолював міністерство протягом двох років (2011-2013), - передає Новинарня.

Перед цим Новак очолював виборчий штаб кандидата в Президенти Польщі Б.Комаровського, був членом Сейму (2001-2005).

Зі слів міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, Новак має надзвичайно великий досвід як управлінський, галузевий, так і політичний.

Ця людина входила до близького кола Президента Польщі Б.Коморовського – великого друга України.

Крім того, Омелян повідомив, що новий очільник “Укравтодору” мав скандал у Польщі через годинник вартістю $3,5 тис, проте у суді він відстояв своє ім’я.

Скандал в Польщі закінчився відставкою С.Новака з посади. В українських реаліях це взагалі історія фантастична. На сьогодні вона закрита”, – написав міністр.

“Колишні очільники Укравтодору, облавтодорів мають маєтки, дорогі авто тощо. Жоден з них не сидить у в’язниці, жоден з них не лишився посади через скандал”, -додав він.

Омелян зазначив, що Мінінфраструктури стало першим міністерством, яке залучило незалежний високопрофесійний менеджмент з іноземним досвідом до управління державними монополіями: Укрзалізницею, Укрпоштою та Укравтодором.

“Тільки шляхом швидких реформ, які здіснюються за європейським досвідом та європейською ментальністю, можна зробити прорив вперед. Україна не має часу робити реформи step by step. Нам потрібні не кроки, а стрибки з жердиною. Єдиний шанс – високопрофесійне незаангажоване керівництво державних компаній”, – написав він.

Wpsrost i Новак: "я брехав - я залишаюсь

дороги новак польща реформи

Знак гривні
Знак гривні