Бразильський прихильник Дугіна вже пішов на співпрацю з СБУ

Бразильський найманець “ДНР/ЛНР” Рафаел Лусваргі, якого було затримано українськими спецслужбами в аеропорту “Бориспіль” 6 жовтня, наразі заарештований судом на два місяці. Терорист іде на співпрацю зі слідством та дає певні свідчення у своїй справі про особливо важкий злочин, за який йому “світить” від 8 до 15 років ув’язнення. Консульство Бразилії до вчорашнього дня не ставало на його захист.

Про це інтернет-виданню “Новинарня” повідомили у вівторок, 11 жовтня, в прокуратурі міста Києва.

Цікаве досьє бразильця: сталініст, язичник, прихильник Дугіна, консерватор - воював чи не в усіх гарячих точках (ВІДЕО)

“Лусваргі на даний момент іде на співпрацю зі слідством, дає покази. Не всі, але дає. Принаймні він не заперечує, що перебував на окупованих територіях «ДНР/ЛНР» та брав активну участь у різноманітних діях. Поки що не можу казати, в яких саме”, – повідомив в інтерв’ю “Новинарні” Ігор Вовк, прокурор прокуратури міста Києва, процесуальний керівник у кримінальному провадженні в справі бразильського найманця.

На запитання “Новинарні” про можливу реадмісію чи екстрадицію бразильця, Ігор Вовк зазначив: “Чесно скажу, це питання ще не розглядали. Тому що в нас попереду великий комплекс слідчих дій, починаючи від призначення і проведення складних експертиз, закінчуючи допитом багатьох осіб. Зарано про це говорити”.

При цьому прокурор наголосив, що бразильські дипломати в Україні були вчасно повідомлені про затримання Рафаела Лусваргі.

“Відповідно до Віденської конвенції про консульські зносини, з моменту закінчення складання протоколу нами було повідомлено консульство Федеративної Республіки Бразилія про затримання її громадянина”, – сказав Ігор Вовк.

За його словами, ввечері 10 жовтня працівники консульства вперше відвідали свого співвітчизника.

“Лусваргі їм підтвердив, що жодного тиску на нього не чинилося й будь-яких порушень зі сторони слідства не здійснювалося”, – поінформував Вовк.

Прокурор підкреслив, що при затриманні й арешті бразильського бойовика”ДНР” було дотримано всіх процесуальних норм включно із завчасним повідомленням йому про підозру.

донеччина маразм тероризм луганщина Бразилія

Знак гривні
Знак гривні