Міжнародний звіт під проводом Нідерландів: Бук, який збив MH17, привезли з Росії

Міжнародна слідча група під проводом Нідерландів визначила і походженням Бука, і точку запуску. Звіт відбувається в даний момент (пряма трансляція тут). Вкотре підтверджено, вже офіційно, відоме - Бук російський, стріляли з підконрольної сепаратистам території.

"Бук" привезли з Росії, а потім повернули. Слідчі називають точку запуску: галявина 500 на 600 метрів, недалеко від Сніжного.

ВІДЕОГРАФІКА, ЯК ЗБИЛИ БОЇНГ

"Бук" в'їхав в Україну з території Росії, а потім у складі конвою із проросійських бійців був транспортований на місце запуску.

Місцем запуску був район біля Сніжного та Первомайського - це було поле, оточене деревами.

На час запуску ця територія контролювалася проросійськими бійцями.

"Боїнг" збили ракетою 9M38, випущеної із ЗРК "Бук". Цей комплекс було доставлено з території Росії, а потім повернуто туди.

Висновки підтверджуються фахівцями із США та Європейської космічної агенції.

***

У розслідуванні брали участь сотні слідчих, повідомив представник Міжнародної слідчої групи.

Вони розглянули близько 1 000 контейнерів із доказами, допитали понад 200 людей, мали кількасот тисяч телефонних розмов.

До групи належать представники Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України.

Попереднє розслідування голландської Ради безпеки дійшло висновку, що аварія сталася через детонацію ракети, випущеної з комплексу "Бук" російського виробництва.

Україна погодилася із цим звітом. У Росії свого часу висували різні версії, за якими до катастрофи причетні українські військові.

Телеграф, ВВС

Поки звіт триває - прямий ефір:

донеччина mh17 кримінал росія авіація луганщина

Знак гривні
Знак гривні