Окупаційна влада Криму випустила Умерова з психлікарні (ВІДЕО)

Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова відпустили з психіатричної лікарні в Сімферополі. Про це повідомив адвкат Марк Фейгін у “Твітері“.

“Я прилетів до Криму. Умерова щойно випустили з психіатричного стаціонару в Сімферополі”, – написав він.

Також Фейгін повідомив, що наступним завданням є добитися зняття з Умерова звинувачень.

Водночас адвокат нагадав, що участі вимагає ситуація з Ахтемом Чийгоз з Меджлісу, якого зараз судять в Сімферополі у справі “26 лютого”.

“Єдиним рішенням у політичних справах кримських татар може бути лише амністія. Іншого виходу я не бачу”, – додав Фейгін.

Крім того, донька Умерова Айше опублікувала відео, на якому Ільмі Умеров виходить з лікарні.

“Забрали Ільмі Умерова з психіатрії після незаконної примусової “експертизи”, – повідомила вона.

На 7 вересня було призначено засідання лікарської комісії, яка мала зробити висновок судово-психіатричної експертизи.

Як повідомив Марк Фейгін, «те, що Ільмі Умерова відпустили – тільки частина того важливого завдання, яке ставив захист. Тепер ми маємо домогтися зняття з Ільмі звинувачення за ст. 280».

Проти Ільмі Умерова російські правоохоронні органи в Криму порушили кримінальну справу за статтею «сепаратизм». 11 серпня Ільмі Умерову в залі суду стало зле. Лікарі госпіталізували його з підозрою на інфаркт. Після цього підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

Захист Ільмі Умерова очікує, що вже наступного тижня надійде відповідь на клопотання про переведення Умерова на лікування в кардіологічне відділення. Сім'я заявляє про важкий стан його здоров'я.

У російському правозахисному центрі «Меморіал» назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу незаконним і політично мотивованим, оскільки він не закликав до насильницьких дій.

За матеріалами Новинарні, Крим.Реалії та фб Айше Умерової

крим умеров росія окупація татари анексія репресії

Знак гривні
Знак гривні