Рада проголосувала за арешт судді Чауса трилітрова банка, але той давно втік

Верховна Рада дала згоду на зняття недоторканості і арешт судді Дніпровського районного суду Києві Миколи Чауса, якого підозрюють у хабарництві.

У той же час, ще до голосування голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що Микола Чаус втік до окупованого Криму.

"За оперативною інформацією, він перебуває на території України, але на території, непідконтрольній чинній владі, тобто в Криму", - сказав пан Холодницький на засіданні профільного комітету парламенту.

Він пояснив, що суддя Дніпровського суду втік, скориставшись недоторканністю.

9 серпня детективи НАБУ затримали пана Чауса за підозрою в хабарі 150 тис. доларів. Частину грошей він тримав у скляній банці, тому у соціальних мережах отримав прізвисько "трилітровий суддя".

Під час обговорення багато депутатів наголошували на тому, що ситуація із суддею Чаусом продемонструвала вади у законодавстві, які не дозволили затримати суддю одразу ж після встановлення факту злочину.

Голова парламенту Андрій Парубій наголосив, що із 1 жовтня 2016 року набудуть чинності поправки до Конституції, які унеможливлять подібну ситуацію, оскільки вони суттєво звужують суддівську недоторканість.

чаус корупція

Знак гривні
Знак гривні