ГПУ вимагатиме позбавити недоторканості Новінського за рукоприкладство

Генеральна прокуратура готує подання на позбавлення депутатської недоторканності нардепа “Опозиційного блоку” Вадима Новінського, який напав на проукраїнського митрополита Української православної церкви Московського патріархату Олександра Драбинка, нецензурно його вилаяв і погрожував “набити морду”.

Про це пише Новинарня

За інформацією УП, подання готують саме у зв’язку із побиттям Новінським православного священика.

Як відомо, у червні на Рівненщині нардеп від “Опозиційного блоку” мільярдер Вадим Новінський напав на митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського УПЦ (МП) Олександра Драбинка.

Інцидент стався 23 червня близько 14:30 у місті Корець Рівненської області після богослужіння в Свято-Троїцькому жіночому монастирі.

Драбинко написав заяву в районний відділ поліції та надав письмові свідчення.

Начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк зазначив, що підозру в цій справі депутату не оголошували:

“Розслідування за фактом побиття є, є звернення потерпілого, але підозри Новінському немає”, – сказав він.

За правління Януковича Новинський належав (і належить) до числа тих, хто протистояв проукраїнській позиції всередині УПЦ МП, лідером якої був Олександр Драбинко, що вважався «правою рукою» покійного нині предстоятеля УПЦ МП Володимира, - уточнює Новинарня з посиланням на свідка, екс-депутата Рівненської облради Степана Молчана.

За матеріалами Новинарні, УП, фб Молчана

Рада новінський кримінал Церква

Знак гривні
Знак гривні