Фотографа, який, як вважають, зробив постановочне фото, звільнили з Міноборони: може завдати шкоди репутації (ФОТО)

Волонтера і фотографа Дмитра Муравського звільнено з посади радника міністра оборони, повідомляють у прес-службі міністерства у неділю.

"У зв'язку із резонансом навколо фотографій волонтера і фотографа Дмитра Муравського, міністр оборони генерал армії України Степан Полторак прийняв рішення звільнити його з посади радника Міністра оборони на громадських засадах", - пояснили у міністерстві.

Резонанс викликало фото Дмитра Муравського, на якому зображені кілька бійців у Широкиному на фоні великого вибуху. Частина фотографів та журналістів звинуватили автора у тому, що фото є постановкою, а не зображенням реальних бойових дій.

Статтю про "постановочне фото"опублікувало навіть Washington Post

"У Міністерстві оборони цінують роботу Дмитра Муравського. У відомстві неодноразового отримували від нього якісні, художньо оформлені фото, які Міністерство жодного разу не позиціонувало як документальні або як фото реальних бойових дії", - відзначають у Міноборони.

Там також кажуть, що Дмитро Муравський працював у міністерстві над створенням Інформаційно-координаційного центру.

Муравський невдоволений:

Міністр оборони особисто роз'яснив, що дії Муравського завдали шкоди репутації Міноборони:

"Приймаючи рішення про звільнення, я враховував думки не лише експертів, фотографів та громадську думку, а й самих бійців, які у питанні реальності фото висловилися неоднозначно. Деякі з них у соцмережах вже заявили, де і при яких обставинах зроблені ці фото.

Конфлікт щодо справжності чи постановочності фото вийшов далеко за межі українського суспільства. Дмитро Муравський у якості радника Міністра оборони представляє не лише своє бачення, а й усе оборонне відомство. Тому вважаю, ми не маємо права допустити сумнівів серед світової спільноти, щодо справжності бойових дій на сході України."

"Звільнення Дмитра Муравського не забороняє йому в подальшому, як і до призначення радником, займатися своєю улюбленою справою."

Предмет скандалу:

Нагадаємо, скандал розпочався ще тиждень тому:

Фото Муравського із Широкиного колеги вважають рекламою Міноборони, а не реальними бойовими фото

При цьому, суспільна думка розділилася - є багато прихильників того, що якими б не були фото - постановні чи ні, але за час роботи з 2014 року Дмитро Муравський зробив найкращі фотографії про війну на Донбасі.

армія скандал Фото муравський

Знак гривні
Знак гривні