25-31 серпня війська Росії раптово будуть приведені в повну боєготовність

Президент РФ Володимир Путін оголосив раптову перевірку боєготовності збройних сил Росії. З 25 по 31 серпня російські війська будуть приведені в повну боєготовність, заявив міністр оборони.

"Сьогодні відповідно до рішення верховного головнокомандувача Збройних сил РФ розпочалась чергова раптова перевірка. Війська Південного, частина сил і засобів Західного і Центрального військових округів, Північного флоту, Головного командування Повітряно-космічних сил, командування Повітряно-десантних військ з 7:00 мск приводяться у бойову готовність "Повна", - заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу на нараді з керівництвом військового відомства.

Мету перевірки Сергій Шойгу описав як відпрацювання "повного циклу безпосередньої підготовки збройних сил до захисту інтересів Російської Федерації при наростанні загроз її безпеки".

Ще одна з цілей перевірки - оцінити здатність армії швидко нарощувати боєготовність на південно-західному напрямку, додав Сергій Шойгу.

"У ході перегрупувань оцінити готовність Південного військового округу розгорнути в стислі терміни самодостатні угрупування військ для локалізації кризових ситуацій. Перевірити можливості Західного і Центрального військових округів по нарощуванню зусиль на Південно-Західному стратегічному напрямку", - цитує російського міністра "Інтерфакс".

Подібні перевірки в російській армії останнім часом проводяться все частіше. Так у червні пройшла перевірка бойової та мобілізаційної готовності. А у березні така перевірка проводилася у повітряно-десантних військах - в ній взяли участь близько 30 тисяч осіб.

ВВС

кремль путін росія агресія

Знак гривні
Знак гривні