Архієпископ УПЦ КП відвідав Умерова, до якого окупанти застосовують каральну психіатрію (ВІДЕО)

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент (УПЦ КП) відвідав Ільмі Умерова, якого окупанти утримують у психіатричній клініці.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написала донька Умерова Айше, передає Цензор.

"Він прийшов підтримати старого знайомого, шановану ним людину. Адже людяність і совість не мають кордонів - ні релігійних, ні політичних - вони або є, або їх нема. Спасибі вам велике! За вашу позицію! За вашу людяність! Приклад нашим мусульманським кримським релігійним діячам, які забули про все: про совість, про честь, про людяність - заради особистого блага і спокою, і ні словом не обмовилися за весь цей час про наших політв'язнів", - написала Айше Умерова.

Архієпископ Климент розповів, що не вважає цей візит політикою. За словами священика, він прийшов підтримати людину, яка свого часу допомогла йому.

Нагадаємо, 12 травня заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров був затриманий в окупованому Криму. "Прокурор" окупантів Наталія Поклонська заявила, що "в березні 2016 року громадянин Умеров, перебуваючи на території України, виступав в прямому ефірі телеканалу АТR, де публічно закликав до необхідності порушення територіальної цілісності РФ".

У зв'язку з цим слідчі "Управління ФСБ РФ по Криму" порушили кримінальну справу стосовно Умерова за підозрою в закликах до порушення територіальної цілісності РФ.

упц кп умеров крим. репресії росія окупація татари Церква анексія

Знак гривні
Знак гривні