Криве Озеро: за версією ГПУ, поліцейський застрелив уже закутого в наручники. Місцеві намагались лінчувати поліцейських (ФОТО, ВІДЕО)

У Кривоозерському району Миколаївської області чоловік помер під час спроби затримати його працівниками Національної поліції - про це повідомили самі правоохоронці. Інцидент стався приблизно о третій ночі 24 серпня.

"Звернувся 46-річний місцевий мешканець із заявою про те, що його побив 32-річний чоловік, відібравши його особисті речі та гроші. Майже одночасно надійшло повідомлення по телефону про те, що той же порушник за місцем свого мешкання вчиняє хуліганські дії", - ідеться у повідомленні.

Версія поліції

Прибувши до місця події, поліцейські "намагались вгамувати порушника, але останній продовжував чинити опір".

"Поліцейські застосували заходи фізичного впливу та кайданки. Чоловіку, який продовжував чинити опір, у певну мить стало зле (чоловікові, нагадаємо, 32 роки - ред). Правоохоронці викликали карету швидкої медичної допомоги, але медики вже констатували смерть домовласника", - додали у поліції.

При цьому там зазначили, що розпочато кримінальне провадження про перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу.

ОНОВЛЕНО о 09:55: Стріляв по закутому

Поліцейський стріляв у чоловіка, який уже був закутий у наручники - тобто перша версія прес-служби поліції абсолютно брехлива:

Версія місцевої преси

Миколаївське видання "Новости-N", описуючи ситуацію, стверджує, що "чоловіка почали бити прямо на очах у дружини, його матері та двох дітей і забили до смерті". Ім'я загиблого - Олександр Цукерман, вік 32 роки.

На опублікованих фото на тілі чоловіка видно сліди сильних побоїв.

Фото 18+

За інформацією видання, біля будинку загиблого вдень зібралися приблизно 200 місцевих жителів, обурених тим, що сталося.

Пізніше сутички між людьми та правоохоронцями сталися біля Кривоозерської прокуратури, де утримували шістьох затриманих за участь в інциденті поліцейських.

Спогад про Врадіївку

"Лунають заклики про штурм. Люди говорять про те, що буде "друга Врадіївка", - написало видання.

(У Врадіївці за Януковича двох поліцейських звинуватили в убивстві з попереднім згвалтуванням місцевої мешканки - ред. - Врадіївських поліцейських в результаті засудили на від 5 до 15 років)

Спроба самосуду над поліцейськими

Жителі Кривого Озера Миколаївської області намагалися влаштувати самосуд над затриманими за вбивство місцевого жителя Олександра Цукермана поліцейськими.

Повідомляється, що біля Кривоозерської прокуратури зібралося кількасот людей, обурених вбивством Цукермана. Після того, як прокуратура вирішила етапувати поліцейських, натовп накинувся на них, прорвавши поліцейський кордон, намагаючись побити затриманих.

Ключові моменти: 01:13-01:30, 02:58-03:20 і особливо після 04:20:

Після того, як поліцейських посадили в автозак, натовп почав його розгойдувати. Крім того, місцеві жителі намагалися штурмувати місцевий відділ поліції.

Версія від місцевої преси - 5 відео

Помер від вогнепалу

Олександр Цукерман помер від вогнепальних поранень - такий висновок зробила місцева судмедекспертиза.

Постріли було зроблено в упор - дві кулі влучили в серце, ще одна в легені.

У Криве Озеро вже прибув заступник Хатії Деканоїдзе. Зіткнення у Кривому Озері тривають. Розслідуванням займеться спецкомісія Національної поліції.

Сьогодні упродовж дня слід очікувати на розвиток подій

ВВС, Новості-Н, Факти ІСТВ

миколаївщина поліція скандал

Знак гривні
Знак гривні