Путін скаржиться Олланду та Меркель на вигаданих українських диверсантів у Криму

Президент Росії Володимир Путін поскаржився канцлеру Німеччини Ангелі Меркель та президенту Франції Франсуа Олланду на "грубу провокацію" з боку України в Криму.

"Схильність Києва до такого роду силових дій завдає шкоди мінському процесу і співпраці в рамках "нормандського формату", - сказав Путін під час телефонної розмови з Меркель і Олланд, повідомляє ВВС.

Як йдеться у повідомленні, лідери трьох країн обговорили ситуацію в Україні, в тому числі виконання мінських домовленостей, проведення в Україні конституційної реформи і закріплення особливого статусу Донбасу.

За даними прес-служби, Путін, Меркель і Олланд домовилися зустрітися в рамках саміту "Великої двадцятки" в Китаї 4-5 вересня. Темою обговорення також стане врегулювання конфлікту на сході України.

10 серпня ФСБ Росії оголосила, що нібито запобігла диверсії в Криму і звинуватила у її підготовці українські спецслужби. Після цього Путін заявив, що влада України "переходять до практики терору".

Потім під час поїздки до Криму Путін пояснив диверсію в Криму нездатністю України виконувати мінські угоди.

У міноборони України заперечили оприлюднену Росією інформацію, а секретар РНБО Олександр Турчинов назвав її "провокативною маячнею" і елементом гібридної війни.

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що його країна не має жодних підтверджень звинувачень Москви на адресу Києва у підготовці теракту в Криму.

провокація крим кремль меркель путін окупація агресія анексія олланд

Знак гривні
Знак гривні