Генштаб: на даний момент у Росії на кордоні з Україною недосить військ для наступу (ВІДЕО)

Військова розвідка не спостерігає в Російської Федерації потужних наступальних угруповань, які були б здатні ефективно діяти в глибині території України.

Про це заявив в ефірі "Радіо Свобода" керівник прес-служби Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

За його словами, у РФ є лише тактичні сили, завдання яких - тримати в напрузі українських військових.

"Фактично, на сьогоднішній день ми не очікуємо насупу на сході нашої країни з боку Росії, але приводів для спокою немає, тому що російсько-терористичні війська постійно ведуть обстріли не тільки позицій ЗСУ, а й населених пунктів, розташованих у районі АТО", - зазначив Селезньов.

За його даними, на Донбасі українській армії протидіє тридцятитисячне угруповання бойовиків, якими керують кадрові російські військові.

"Якщо ми говоримо про Донбас, то це близько 30 тисяч - це особовий склад першого і другого армійських корпусів збройних сил Російської Федерації. Усі керівні посади, від командира корпусу і завершуючи рівнем командира роти, командира взводу, обіймають кадрові російські військові", - сказав він.

В окупованому Криму, за даними представника Генштабу ЗСУ, перебувають близько 30 тисяч російський військових. Останні переміщення військової техніки на півострові Селезньов пов'язує з навчанням росіян і підготовкою до масштабних військових навчань "Північний Кавказ 2016", які мають відбутися у вересні цього року.

крим росія агресія

Знак гривні
Знак гривні