Путін тепер - перший друг Ердогана

Путін заявив, що "першим" підтримав Ердогана під час спроби перевороту проти нього. Ердоган подякував Путіну за підтримку: "Ваш дзвінок відразу після спроби перевороту був дуже потрібним".

Візит Ердогана до Росії відбувається в час, коли відносини Анкари з країнами Заходу погіршилися через критику методів, які турецька влада використовує для покарання учасників змови.

Російський президент перед зустріччю з Реджепом Таїпом Ердоганом заявив, що він був у числі перших, хто подзвонив Ердогану і висловив слова підтримки під час невдалої спроби військового перевороту.
Зустріч російського і турецького лідерів проходить у грецькій вітальні Костянтинівського палацу в Стрельні.

"Ваш нинішній візит, незважаючи на дуже складну внутрішньополітичну ситуацію в Туреччині, говорить про те, що ми всі хочемо відновлення нашого діалогу, відновлення відносин в ім'я інтересів народів Туреччини та Росії", - такими словами Путін звернувся до Ердогана.

Ердоган подякував Путіну за можливість зустрітися та висловив думку, що відносини двох країн увійшли в позитивне русло.

Напередодні зустрічі в Петербурзі Ердоган дав інтерв'ю російському інформаційному агентству ТАСС, у якому назвав Путіна своїм другом.

"Це буде історичний візит, новий початок. На переговорах з моїм другом Володимиром, я вірю, буде відкрито нову сторінку у двосторонніх відносинах. Нашим країнам належить багато зробити разом", - сказав президент Туреччини.

BBC

Ердоган росія путін туреччина

Знак гривні
Знак гривні